star_border

Life Challenge:
Najlepša Baumit fasada Evrope

Fasada je lice objekta i predstavlja stil onih koji u njemu borave. Kroz Baumit Life Challenge, krećemo na putovanje otkrivanja bogatog potencijala fasadnog maltera, istražujući dinamično međusobno uklapanje različitih materijala, tekstura, oblika i boja. Pridružite nam se u ponovnom osmišljavanju načina na koji percipiramo i koristimo ovaj svestrani medij i otkrijte bezgraničnu kreativnost u njemu.
 

dana

sati

minuta

sekundi

Life Challenge takmičenje

2012. godine Baumit je predstavio „Life“ - najveću evropsku paletu boja za fasade. Mašta, umeće i boje doveli su nas do ideje da podignemo svest o arhitekturi i dobrom dizajnu na fasadi: Baumit Life Challenge je rođen!

Od uspešne prve ceremonije 2014. godine u Beču (Austrija), Baumit Life Challenge održava se svake druge godine, kako bismo proslavili i nagradili najbolje fasade Evrope.  Ovaj događaj privlači preko 500 gostiju iz svih 25 Baumit zemalja, sa najboljim Baumit arhitektama, investitorima i partnerima. Pridružite nam se u ovoj uzbudljivoj manifestaciji posvećenoj arhitektonskoj izvrsnosti i inovativnom dizajnu.

Kako se biraju pobednici

Žiri od 13 nezavisnih stručnjaka ocenjuje preko 300 projekata koji obuhvataju sve zemlje u kojima Baumit posluje. Među njima, 6 najboljih fasada u svakoj kategoriji biće odabrane kao "nominovane" za veliku ceremoniju dodele nagrada. Neposredno pre događaja, stručni žiri će izglasati krajnje pobednike u svakoj kategoriji, uključujući i prestižnu nagradu Life Challenge generalnog pobednika, rezervisanu za vrhunac dizajna fasade.

Pored stručnih ocena, pozivamo sve da učestvuju u procesu javnog glasanja. Otprilike dva meseca pre ceremonije dodele nagrada, imaćete priliku da date svoj glas za vama omiljene fasade, uveličajući demokratsku proslavu izuzetnih arhitektonskih dostignuća.

Šest kategorija

Ovo su kategorije na Baumit Life Challenge takmičenju.

Life Challenge istorijat

Nakon uspeha prve dodele nagrade 2014. godine u Beču, Baumit svake druge godine slavi najbolje fasade Evrope.

2022

Baumit Life Challenge Award Winner 2022

Life Challenge nagrada za 2022. dodeljena je Galeriji Cukrarna u Ljubljani, Slovenija. Arhitekta: Scapelab d.o.o.

2020/21

Baumit Life Challenge Award Winner 2021

Life Challenge nagrada za 2021. dodijeljena je Muzeju MO u Vilniusu (LT). Arhitekte: "Studio Libeskind" i "Do Architects". Izvođač: UAB „Naresta“.

2018

Spanish Baumit Life Challenge Winner 2018 in Bratislava.

Baumit Slovačka je bila domaćin trećeg događaja u Filharmoniji u Bratislavi. Žiri je ocenio više od 320 projekata 2018. godine, a pobedu je odnela Španija.

2016

Robert Schmid at the Baumit Life Challenge price giving ceremony in madrid.

Life Challenge 2016 u Madridu privukao je više od 400 arhitekata, izvođača i inženjera iz 21 zemlje. Slovačka fasada odnela je glavnu nagradu.

2014

Baumit Life Challenge 2014 in Vienna

Prva dodela nagrada u Beču, bila je uvodni događaj. Međunarodni stručni žiri od 15 odabranih arhitekata dodelio je španskoj fasadi titulu pobednika Life Challenge-a 2014. godine.

Imate li projekat koji se izdvaja?

Ako ste vlasnik, izvođač ili ste projektovali objekat sa Baumit fasadom koja ima ono što je potrebno da pobedite u nekoj od kategorija ili čak osvojite glavnu nagradu, kontaktirajte nas i prijavite je za sledeće izdanje Life Challenge-a 2024. godine. radujemo se Vašem odgovoru!