Life Challenge 2024
star_border

Najlepša Baumit fasada Evrope: LifeChallenge 2024 dolazi u Sloveniju

Pripremite se da budete inspirisani i očarani dok otkrivamo verziju 2024 u arhitektonskoj evoluciji. Scena je postavljena, vizija je smela – dođite, budite deo oblikovanja fasada sutrašnjice, danas.

dana

sati

minuta

sekundi

Okupljamo najbolje fasade iz cele Evrope, u šest kategorija:

  • Porodična kuća
  • Stambena zgrada
  • Nestambeni objekat
  • Termalna obnova
  • Istorijska obnova
  • Zadivljeni teksturom

REZIME 2022: Predstavili smo arhitektonska remek-dela: Baumit Life Challenge u Valensiji

Baumit Life Challenge 2022 u Valensiji bio je proslava arhitektonske izvrsnosti i inovacije. Ovaj prestižni događaj okupio je izvanredne građevine koje su pomerile granice dizajna i izgradnje. Od avangardnih struktura do održivih čuda, svaki projekat je pokazao neograničene mogućnosti moderne arhitekture.

Projekat istorijske obnove Cukrarna osvojio je glavnu nagradu 2022. godine i doneo događaj u Ljubljanu

Cukrarna, bivša rafinerija šećera, izgrađena je 1828. godine. Glavna ideja je bila da se sve unutrašnje strukture zgrade uklone i pretvore u multifunkcionalni prostor za savremenu umetnost, uz očuvanje samo istorijskog omotača objekta. Danas Cukrarna predstavlja revolucionarni novi prostor u kulturnoj infrastrukturi Ljubljane. Pobednički projekat je odličan primer kako je stara neiskorišćena industrijska zgrada promišljenim planiranjem i renoviranjem dobila novi život i stavljena u potpuno novu namenu.