star_border

Life Challenge:

Najlepše Baumit fasade Evrope

Fasada je lice kuće i predstavlja stil ljudi koji u njoj žive. Cilj Baumit Life Challenge takmičenja je da pokaže da postoji mnogo vrednog i kreativnog potencijala u fasadnim malterima i kombinaciji različitih materijala, tekstura, formi i boja. 

Life Challenge – o takmičenju

2012. godine Baumit je tržištu predstavio ''Life'' - najveću ton kartu za fasade u celoj Evropi. Mašta, prepoznavanje mogućnosti i boje doveli su nas do ideje da podignemo svest o arhitekturi i dobrom dizajnu na fasadi. Tako je nastao Baumit Life Challenge!


Nakon velikog uspeha prve ceremonije dodele nagrada  2014. godine u Beču (Austrija), Baumit Life Challenge se održava svake druge godine, kako bi veličao i nagradio najbolje fasade Evrope. Oko 500 gostiju iz svih 25 Baumit zemalja prisustvuje ovim događajima, uključujući najbolje Baumit arhitekte, investitore i partnere. 

Kako se biraju pobednici

Više od 300 projekata iz svih Baumit zemalja u toku takmičenja ocenjuje stručni žiri koji čini 13 nezavisnih, renomiranih stručnjaka.  Po 6 najbolje rangiranih fasada iz svake kategorije kvalifikuju se kao ''finalisti'' za veliku ceremoniju dodele nagrada. Neposredno pre događaja, stručni žiri određuje pobednike za svaku kategoriju, kao i jednog Life Challenge pobednika koji dobija titulu najboljeg među najboljima. 

Dodatno, pored ocenjivanja žirija, postoji i javno glasanje publike kod koga svako može glasati za svoje favorite među fasadama. Glasanje publike počinje okvirno 2 meseca pre dodele nagrada. 

Šest kategorija

U nastavku se nalazi 6 kategorija Baumit Life Challenge takmičenja.

Life Challenge istorija

Zahvaljujući velikom uspehu prve dodele nagrada održane 2014. godine u Beču, baumit svake druge godine slavi najlepše i najbolje fasade Evrope.

2020/21

Baumit Life Challenge Award Winner 2021

Life Challenge nagradu 2021 osvojio je MO Muzej u Vilniusu (Litvanija). Arhitekte: “Studio Libeskind” i “Do Architects”. Izvođač radova: UAB „Naresta“.

2018

Spanish Baumit Life Challenge Winner 2018 in Bratislava.

Baumit Slovačka bila je domaćun trećeg finala u Filharmoniji u Bratislavi. Više od 320 projekata je bilo ocenjeno od strane stručnog žirija, koji je 2018. godine odabrao Španiju kao pobednika.

2016

Robert Schmid at the Baumit Life Challenge price giving ceremony in madrid.

Life Challenge 2016 u Madrid privukao je više od 400 arhitekata, projektanata i izvođača iz 21 zemlje. Slovačka fasada je ponela kući glavnu nagradu.

2014

Baumit Life Challenge 2014 in Vienna

Prva nagrada u Beču, Austrija, bila je početak. Međunarodni stručni žiri od 15 odabranih arhitekata nagradio je špansku fasadu kao pobednika Life Challenge-a 2014.

Da li imate projekat koji se ističe?

Ukoliko ste vlasnik, arhitekta ili izvođač radova objekta sa Baumit fasadom, koji poseduje ono što je potrebno da odnese pobedu u nekoj od 6 kategorija ili da odnese glavnu nagradu, kontaktirajte Baumit tim u Srbiji kako biste se prijavili za Life Challenge takmičenje u 2024. godini. Unapred se radujemo!