star_border

Life Challenge 2020:
Najlepša Baumit fasada Evrope

Fasada je lice kuće i predstavlja stil onih koji u njoj žive. Cilj takmičenja Baumit Life Challenge je da promoviše maštu i sposobnosti onih koji ove objekte osmšljavaju i sprovode zamišljeno u delo. Ovim želimo da pokažemo da postoji puno dragocenog i kreativnog potencijala u fasadnom malteru i kombinaciji različitih materijala, struktura i boja.

Life Challenge – o takmičenju

2012. godine Baumit je predstavio „Life“ - najveću evropsku paletu boja za fasade. Mašta, umeće i boje doveli su nas do ideje da podignemo svest o arhitekturi i dobrom dizajnu na fasadi: Baumit Life Challenge je rođen!Nakon uspešne prve ceremonije 2014. godine u Beču (Austrija), Baumit Life Challenge održava se svake druge godine, kako bismo proslavili i nagradili najbolje fasade Evrope.  Ovaj događaj privlači preko 500 gostiju iz svih 25 Baumit zemalja, sa najboljim Baumit arhitektama, investitorima i partnerima. 

Kako se biraju pobednici

U prvom krugu više od 300 projekata iz svih 25 zemalja Baumita ocenio je stručni žiri od 13 nezavisnih stručnjaka.
Šest fasada s najvišom ocenom u svakoj kategoriji kvalifikovano je za ceremoniju dodele konačnih nagrada. Neposredno pre događaja žiri će odabrati konačne pobednike u svakoj kategoriji kao i dobitnika nagrade Life Challenge - najbolje od najboljih fasada.

Pored ocene stručnog žirija,  7. februara 2020. godine ovoreno je i javno online glasanje kroz koje je šira publika odabrala svoje favorite i time objektima dodelila nagradu publike (“Public Voting Winner”) u svakoj kategoriji.

Šest kategorija

Pobedu je moguće odneti u sledećim kategorijama:

Uticaj virusa Covid-19 na događaj 2020

Finale (događaj uživo) je bilo zakazano za maj 2020. godine. Zbog pandemije događaj je odložen za 2021. godinu. Budući da virus još uvek čini pretnju, konačna odluka i proglašenje pobednika svake kategorije i ceremonija dodele nagrada ovaj put će se održai online. Slede detaljna uputstva o dodeli nagrada.