Србија

Menu

clear
star_border

Life Challenge 2020:
Najlepša Baumit fasada Evrope

Fasada je lice kuće i predstavlja stil onih koji u njoj žive. Cilj takmičenja Baumit Life Challenge je da promoviše maštu i sposobnosti onih koji ove objekte osmšljavaju i sprovode zamišljeno u delo. Ovim želimo da pokažemo da postoji puno dragocenog i kreativnog potencijala u fasadnom malteru i kombinaciji različitih materijala, struktura i boja.

Life Challenge – o takmičenju

2012. godine Baumit je predstavio „Life“ - najveću evropsku paletu boja za fasade. Mašta, umeće i boje doveli su nas do ideje da podignemo svest o arhitekturi i dobrom dizajnu na fasadi: Baumit Life Challenge je rođen!Nakon 2014 u Beču (Austrija), 2016 u Madridu (Španija), i 2018 u Bratislavi (Slovačka) takmičenje Baumit Life Challenge 2020 biće održano u zemlji koja je prošlogodišnji pobednik - u Španiji u gradu Valensija. Očekuje se da će događaj privući preko 500 gostiju iz svih 25 Baumit zemalja, sa najboljim Baumit arhitektama, investitorima i partnerima. 

Kako se biraju pobednici

U prvom krugu više od 300 projekata iz svih 25 zemalja Baumita ocenjuje stručni žiri od 13 nezavisnih stručnjaka.
Šest fasada s najvišom ocenom u svakoj kategoriji biće kvalifikovano kao nominovani za ceremoniju dodele konačnih nagrada. Neposredno prie događaja žiri će odabrati konačne pobednike u svakoj kategoriji kao i dobitnika nagrade Life Challenge - najbolje od najboljih fasada.

Pored ocene stručnog žirija,  7. februara ovoreno je i javno online glasanje kroz koje šira publika može odabrati svog favorita i time objektu dodeliti nagradu publike (“Public Voting Winner”).

Šest kategorija

Pobedu je moguće odneti u sledećim kategorijama: