Nova Baumit Life ton karta
star_border

Dorasla najnovijim trendovima - Baumit Life sa 180 novih nijansi

Nova Life ton karta 2023.

Najveći sistem boja u Evropi, Baumit Life, postao je još veći. Postojećih 888 nijansi sada je obogaćeno sa novih 180 prirodnih i zemljanih nijansi, kako bi zidovi vašeg doma pratili najnovije dizajn trendove. 

Baumit Life nudi neograničene mogućnosti dizajniranja i pravu nijansu za svaki ukus bilo da se radi o delikatnim pastelnim tonovima, zagasitim zemljanim tonovima ili intenzivnim nijansama. Srce Life sistema se sastoji od 114 glavnih boja, svaka sa dodatnih 8 tonova. Sistem je zaokružen sa 12 odabranih belih nijansi, 30 mozaik maltera, kao i sa mat i metalik nijansama.

Iza kulisa

Iza odabira 180 novih boja ne stoji proizvoljnost, već istraživanje. Pre nego što se stvarno nađu u Life ton karti, boje se pažljivo proveravaju, upoređuju i vrednuju. Određuju se istaknuti tonovi i pregleda se statistika upotrebe određenih boja na projektima, kao i svetski trendovi. Tek nakon ove detaljne analize se određuju novi tonovi, procenjuju se pigmenti i utvrđuju se recepture proizvoda koji će se tonirati (fasani malteri i boje, boje za unutršnje zidove).

Kako nastaju trendovi boja?

Iz mega trendova nastaju mikro trendovi, koji pak u različitim granama stvaraju nove trendove boja i kombinacija boja. Bilo da se radi o povećanju ekološke svesti ili o temama poput održivosti, mentalnog zdravlja, napredka tehnlogoije ili digitalizaciji - arhitektura takođe odražava ove trendove i potrebe ljudi koji koriste te građevine.

Istraži sve nijanse i online

Odabir najljepše nijanse iz preko 1.000
mogućnosti nije jednostavan zadatak. Na
baumit.life možete istražiti celu paletu
boja, ili se inspirisati našim referencama. Takođe, naš stručni tim će za Vas izdvojiti vreme kako bi Vas podržali savetima i predlozima, kao i izradom uzoraka. Ako se bavite projektovanjem, naše palete boja možete brzo i jednostavno preuzeti na svoj računar upravo ovde.

Trenutni trendovi boja u arhitekturi

U današnje vreme kada je dizajn objekata u pitanju, primećuje se zanimljiv pokret iznutra prema spolja. Najrazličitiji trendovi enterijera konzistentno se prenose na fasadu, zahtevajući određene tonove boja i nijansi. Ističu se nove kombinacije boja: prirodna sa zelenkastim nijansama, zemljana sa smeđim tonovima i "senovita" sa sivkastim nijansama. Predstavljamo vam četiri trenda boja u arhitekturi:


Hygge

Udoban skandinavski minimalistički trend uređenja
kombinuje svetle i ugodne boje na fasadi s različitim belim i drvenim tonovima i elementima.


Metalik

Sa fasadnim trendom Metalik, još jedan stil uređenja enterijera prelazi na spoljašnju stranu. Različite strukture fasade stvaraju različite svetlosne efekte.


Boho Šik

Trend uređenja Boho takođe osvaja fasade. Snažne prirodne boje, zlato, oker,
rđa i drvo ne oblikuju samo unutrašnjost
prostora, već i ''lice'' zgrade - fasadu.


Beton

Još jedan primjer trenda Beton koji kombinuje hladne s toplim bojama. Beton u svojim različitim nijansama djeluje smelo i moderno.