Održano predavanje: „Moderni materijali za kulturno nasleđe“ na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu

U ponedeljak 24. juna u 16h, u okviru letnjeg međunarodnog intenzivnog kursa „MATERIJALI U KULTURNOM NASLEĐU 2019” jedno od predavanja održao je i gospodin Erwin Kutz, menadžer razvoja proizvoda kompanije Baumit.

U okviru predavanja predstavljena je paleta proizvoda za zaštitu spomenika kulture i istorijskih objekata kompanije Baumit, sa kojima su polaznici imali prilike da rade u praktičnom delu kursa.
Kao regionalni lider u proizvodnji materijala za završne radove u građevinarstvu i prepoznat pouzdani partner u projektima sanacije, renoviranja i zaštite arhitektonskog nasleđa, kompanija Baumit predstavila je polaznicima kursa i primere iz bogate poslovne prakse zaštite objekata kulturnog nasleđa širom Evrope.

„Moderni materijali za kulturno nasleđe“

Trodnevni intenzivni kurs „MATERIJALI U KULTURNOM NASLEĐU 2019” ove godine okupio je konzervatore, restauratore, istraživače i studente u multidisciplinarnom polju očuvanja kulturne baštine. Učesnici su imali mogućnost da usavrše svoja znanja iz primene savremenih naučnih metoda i tehničkih rešenja u konzervaciji i zaštiti graditeljskog nasleđa i umetničkih dela. Program kursa obuhvatio je predavanja o naučnim i konzervatorskim pristupima materijalima u kulturnom nasleđu i pružio je jedinstvenu priliku za mlade profesionalce da rade na najsavremenijoj opremi mobilne Laboratorije za ispitivanje materijala u kulturnom nasleđu Tehnološkog fakulteta Novi Sad na lokalitetima nasleđa u Baču (Tvrđava Bač i Manastir Bođani) i Novom Sadu (Galerija Matice srpske).

Projekat su zajednički organizovali Laboratorija za  ispitivanje materijala u kulturnom nasleđu Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture Petrovaradin i Galerija Matice srpske.
Projekat je podržan od strane kompanije Baumit Srbija doo.