Moderna tehnologija u susret tradicionalnim materijalima
star_border

Moderna tehnologija u dodiru sa tradicionalnim materijalima 

Građevine koje ne propuštaju vazduh imaju svoje prednosti i mane. Da bi se sprečili gubici energije, u proteklih deset godina ostvaren je ogroman napredak u oblasti toplotne izolacije i zaptivenosti spoljnih zidova i prozora. Međutim, sve češće građevine koje ne propuštaju vazduh ne zadržavaju samo toplotu već i štetne supstance.

  • Reguliše unutrašnju klimu
  • Prirodna 
  • Bez štetnih supstanci, sprečava pojavu plesni

Zamena unutrašnjeg spoljnim vazduhom (stopa razmene vazduha) je danas često deset puta niža nego kod starih zgrada. Moderni hermetički omotači zgrada današnjice postavljaju mnogo veće zahteve na građevinske materijale. Temeljno provetravanje ili kontrolisana ventilacija domaćinstva trebalo bi da održava nisku koncentraciju štetnih materija. Međutim, najbezbednija opcija jeste da se štetnim materijama uopšte ne dozvoli da prodru u zgradu.

Klima proizvodi inspirisani prirodom

Proizvodi Baumit Klima sadrže kreč isto kao i ljuske jajeta. Ljuska jajeta štiti pile, deluje kao klimatska komora i može se čak koristiti i u prehrambene svrhe. Previše visoka vlažnost vazduha povećava rizik od pojave plesni.

Kreč deluje preventivno

Plesan i gljivice predstavljaju rizike po zdravlje od kojih domaćinstva verovatno najviše strahuju. Kreč je alkalan. Time se prirodno sprečava nastanak plesni. Kada gradite ili renovirate kuću, na vama je da odaberete koliko zdravo ćete u njoj živeti. Stvorite utočište koje vam daje snagu i vitalnost. Baumit koristi svoje proizvode već dugo godina da bi stvorio zdravo stanovanje i ekološki bezbedna sistemska rešenja – na primer upotrebom proizvoda Baumit Klima. Baumit osigurava da udišete zdraviji vazduh u budućnosti.

Baumit KlimaWhite

Difuziono otvoreni, beli krečni lagani malter za regulisanje vlage

Baumit KlimaPrimer

Pretpremaz koji služi za ujednačavanje upojnosti podloge

Baumit KlimaFino

Prirodno bela praškasta krečna glet masa

Baumit KlimaColor

Prirodna bela mineralna unutrašnja boja na bazi kreča