Tradicionalni krečni malteri
star_border

Tradicionalni krečni malteri za renoviranje objekata od istorijskog značaja

Tradičné vápenné omietky

Sa vezivom NHL i spremljenom smesom maltera NHL, Baumit sada nudi liniju mešovitih proizvoda za renoviranje objekata od istorijskog značaja. Svojstva NHL proizvoda koja su usklađena svojim istorijskim uzorima, idealno su rešenje za renoviranje starih maltera prema njihovom originalnom izgledu. Zahvaljujući prirodnoj poroznosti i mogućnosti difuzije, ovi proizvodi se koriste i za nove objekte i, prema tome, mogu doprineti odličnoj unutrašnjoj atmosferi i uslovima.

  • Posebni proizvodi za istorijske objekte
  • Sistemski proizvodi za mašinsko i ručno nanošenje
  • Gotove mešavine i veziva
  • Viši stepen bezbednosti zahvaljujući ujednačenom nanošenju
  • Sistemi koji „dišu“

NHL – Prirodni hidraulični kreč

NHL znači prirodni hidraulični kreč. Objedinjava prednosti klasičnog krečnog maltera – veziva sa CO2 – sa stvrdnjavanjem putem upijanja vode, bez dodatnog cementa. Poželjna je njegova upotreba na istorijskim objektima u cilju zaštite tkanja objekta.

Historické omietky

Kako bezbedno renovirati istorijske objekte

Istorijski objekti i objekti na listama kulturne baštine su jedinstveni i zaslužuju najviši stepen kvaliteta materijala koji se koriste za njihovo renoviranje. Uz proizvode Baumit NHL, nemate razloga za brigu.

Priprema podloge i prvog sloja maltera

Specijalni špric sloj Baumit NHL za pripremu podloge pre nanošenja NHL maltera. Maltere za prvi sloj moguće je nanositi ručno ili mašinski. NHL malter za termo toplotnu izolaciju moguće je koristiti za povećenje toplotne izolacije konstrukcija.

Štuko malteri, malteri, fasadni malteri i lepkovi

Na NHL malter, ručno ili mašinski nanet, stavlja se meki štuko malter glatke površine. Da bi se napravio sloj maltera ojačan mrežicom ili termoizolacionim malterom, koristimo NHL malter u dve granulacije, fini glatki (0.6 mm) i fini granulisani (1 mm). Baumit NHL završni sloj od glatkog krečnog maltera takođe je dostupan za potpuno ravne površine.

Preporučujemo Baumit NanoporColor fasadnu boju kao završni sloj za NHL maltere. 

Baumit NHL 3.5 prirodni hidraulični kreč služi za pravljenje svog maltera i završnih slojeva.