Kako da renovirate fasadu sa koje se ljušti boja
star_border

Renoviranje fasadeboja koja se ljušti

Pre nego što nanesete novu fasadnu boju, špatulom uklonite boju koja se ljušti. Poravnajte neravnite malterom za saniranje.

4 koraka do nove fasade

Fizički skinite boju koja se ljušti i očistite fasadu. Neravnu površina koja ostane izravnajte i nanesite novi, kvalitetni fasadni malter.

Korak 1

Odlupujúci sa náter na fasáde

Fizički skinite boju koja se ljušti i očistite fasadu.

Korak 2

Penetrácia na fasádu

Radi boljeg prijanjanja i vezivanja maltera, nanesite vezivni pretpremaz Baumit MultiPrimer.

Korak 3

Prestierkovanie fasády_MultiWhite

Nanesite na fasadu sanacionu masu Baumit MultiWhite i ubacite stakleno-tekstilnu mrežicu StarTex.

Korak 4

Nová fasádna farba

Kada se novi sanaciona masa osuši, nanesite novu fasadnu boju: Baumit StarColor, NanoporColor ili SilikonColor.


Uputstva za rad

1. Šta nam je potrebno ?

Obnova fasády - odlupujúci sa náter

Pripremite malter za saniranje Baumit MultiWhite, staklenu mrežicu, vezivni pretpremaz Baumit MultiPrimer, špahtlu, mistrija od nerđajućeg čelika, sunđerasta gletarica, oštru četku, odgovarajuću posudu za mešanje.

2. Čišćenje fasade

Odstránenie uvoľnených častí

Površina fasade mora biti čista, na njoj ne sme biti algi i pukotina. Očistite prašnjavu ili zaprljanu fasadu četkom ili mlazom vode. Skinite delove koji se ljušte. Ukoliko na fasadi postoje i druge nečistoće, prvo ih uklonite.

3. Dubinski pretpremaz

Základn náter, hĺbkový základ

U zavisnosti od upojnosti maltera, rastvorite vezivni pretpremaz Baumit MultiPrimer vodom u razmeri 1:1 do 1:5 i dobro promešajte. Nanesite pretpremaz na malter četkom, valjkom ili špricanjem. Kada nanosite nekoliko slojeva, uvek sačekajte da se prethodni osuši. Za to je potrebno najmanje 12 sati.

4. Nanošenje sanacione mase

Penetrácia na silno nasiakavý podklad

Nanesite Baumit MultiWhite na suvi malter koristeći nazubljenu mistriju od nerđajućeg čelika i ubacite mrežicu od staklene vune. Posle blagog sušenja prvog sloja, nanesite drugi tanak sloj. Nakon sušenja, zaribajte površinu stiroporom, filcom ili sunđerastom gletaricom. Sloj mase 3 - 5 mm.

5. Novi fasadni premaz

Nová fasádna farba

Na čistu fasadu nanosimo dva sloja visokokvalitetne fasadne boje. Prvi sloj se nanosi razblažen sa 10 - 15% vode. Nakon pauze od minimum 12 sati, nanose se, po potrebi, jedan do dva sloja fasadne boje. Između nanošenja slojeva potrebno je sačekati minimum četiri sata.

6. Nanošenje fasadne boje špriscanjem

Striekanie fasádnej farby

Baumit fasadne boje moguće je nanositi i špricanjem pod pritiskom vazduha. Time je omogućeno brzo i ujednačeno nanošenje fasadne boje u kratkom roku čak i na velikim, ravnim površinama.

Baumit products