Sistem za postavljanje keramike
star_border

Baumit Baumacol – sistem za postavljanje keramike

Podloga za oblaganje

Uslov za postavljanje keramike visokog kvaliteta je čvrsta, suva, čista, dovoljno ravna površina koja može da nosi teret, poput one od betona, estriha, suvog maltera, itd.

Lepenie obkladov a dlažby

Postavljanje pločica

Veće neravnine poda moraju biti izravnate unapred. Na primer, upotrebom samoizravnavajućih masa Baumit Nivello. Ukoliko je potrebno stvoriti pad, može se upotrebiti  pripremljeni beton tipa Baumit FlexBeton.

Postavljanje keramike

Neravnine zidova moguće je otkloniti malterom za renoviranje. Veće žlebove ili pukotine moguće je ispuniti brzosušećim materijalom tipa Baumit SpeedFix.

Vezivni sloj

Izuzetno upijajuće podloge mogu značajno da smanje moć prijanjanja lepkova. Odgovarajući lepak za keramiku stvoriće dovoljno stabilnu površinu i obezbediti da površina ujednačeno upija vlagu lepka, zbog čega će lepak  postići optimalno prijanjanje. 
Koristiti vezivni malter Baumit Grund za upijajuće podloge, a Baumit SuperGrund za neupijajuće podloge.

Hidroizolacija – vlaga nema šanse

Podovi i zidovi direktno izloženi vodi u prostorijama u kojima je prisutna voda (npr. tuš kabine, vešernice, bazeni) moraju biti dovoljno izolovani. Izolaciona masa Baumit Baumacol Protect namenjena je izolaciji terasa, balkona i spoljnih površina kao i tuševa i kupatila. Izolaciona masa Baumit Baumacol Proof namenjena je hidroizolaciji unutrašnjih prostorija. 
Hidroizolacija se upotpunjuje fleksibilnim zapitivnim trakama u cilju savršenog zaptivanja uglova i ivica, kao i komponentama za fleksibilno zaptivanje otvora i tačaka ulaza instalacija u zidove.

Lepidlá na obklady a dlažby

Lepak – pronađite pravo rešenje 

Visokokvalitetne zidne pločice u širokoj paleti boja, šara i materijala ni na koji način neće ograničiti vašu kreativnost. Međutim, važno je odabrati pravilnu vrstu lepka da bi se garantovala dugogodišnja stabilnost i lepota.

U asortimanu Baumit Baumacol možete pronaći pravilnu vrstu lepka za sve primene – od standardnog lepka Baumit Baumacol Basic, visokofleksibilnog lepka Baumit Baumacol FlexTop pa do lepka koji je naročito pogodan za lepljenje mermera - Baumit Baumacol FlexTop White.

Fug mase – završnica modernim bojama

Škárovanie obkladu

Fugovanje je naročito važno kod keramike. Njime se individualne komponente keramike međusobno vezuju, obezbeđuje zaštita površine keramike od vlage. Najzad, fugovanje igra ulogu u formiranju opšteg estetskog utiska. 
Baumit Baumacol PremiumFuge nude 24 nijanse. Fug masa je fleksibilna, vodootporna sa sastojcima koji odbijaju prljavštinu i buđ. Optimalni dodatak fug masi je trajno elastična silikonska masa Baumit Baumacol Silikon koji se proizvodi u 24 nijanse, a i u vidu transparentne mase.