Menu

clear
star_border

Samoizravnavajuće mase

  • Mase od gipsa i cementa
  • Savršeno ravne površine
  • Koriste se i za podloge sa podnim grejanjem

Samoizravnavajuće mase za izravnavanje podova. Jednostavne su za korišćenje, a nakon vezivanja formiraju idealnu osnovu za postavljanje pločica ili drugih podnih obloga. Koriste se ne samo pri renoviranjima, za izravnavanje starih podova ili ujednačavanje različitih nivoa površina , već i kod novogradnje za nove košuljice kada podne obloge npr. pločice velikih dimenzija ili linoleum, zahtevaju krajnje ravnu površinu.

Samonivelizačné stierky

Gipsane izravnavajuće mase Baumit Nivello Quattro 

Sadrová samonivelizačná stierka

Samoizravnavajuće mase klase CA-C20-F6  anhidritne osnove, za izravnavanje podloga od gipsa i cementa. Debljine 1–20mm, pogodna za sve vrste obloga. Pogodne su i  za podno grejanje. Mogu se koristiti za stambene objekte, u kuhinjama i kupatilima. Lake za upotrebu, nema rizika od pukotina koje rezultiraju od stezanja.

Samoizravnavajuće mase na cementnoj bazi

Baumit Nivello 10 je samoizravnavajuća masa od cementa klase CT-C30-F7 za ravnanje cementnih košuljica. Pogodna za stambene objekte, kuhinje i kupatila. Za debljine 3–10mm.

Baumit Nivello 30 je samoizravnavajuća masa od cementa klase CT-C25-F5 za ravnanje cementnih košuljica. Pogodne i za osnove sa podnim grejanjem. Pogodna za stambene objekte, kuhinje i kupatila. Za veće debljine od 2–30mm.

samonivelizačná cementová stierka

Priprema podloge

Odvojite masu za izravnavanje od okolnih zidova i vertikalnih konstrukcija upotrebom  ekspanzionih traka Baumit PE, minimalne debljine od 5mm. Osnovu je prethodno potrebno tretirati penetrirajućom bojom. Na upijajućim podlogama koristiti lepak Baumit Grund. Na slaboupijajućim podlogama ili podlogama sa slojevima asfalta koristiti prajmer Baumit SuperGrund.